RIGA MARKET BLODFERSK 1.jpg

RIGA MARKET LADIES

Foto

Av Sindre Deschington

«Jeg har alltid likt "people watching" når jeg er ute og reiser, noe som bare har blitt forsterket gjennom min fotokarriere. Det mest spennende rundt oss er mennesker, og ute på reise kan man observere helt andre typer folk enn vanlig.»

 

Før Covid-19 var fotografen Sindre Deschington på besøk i Riga, Latvia. På det store markedet i byen bemerket Deschington seg de fargerike skikkelsene som befant seg bak enhver bod. Iført plagg som vekslet mellom praktiske og pene, gamle og håndlagde følte Deschington at damene som betjentene bodene tilsynelatende tilhørte en annen tid. 

 

«Det er veldig sjeldent man ser mennesker som representerer en unik personlighet så tydelig som disse! Det å se dem i deres element, mens verden rundt er så mye mer moderne, gjorde skikkelig inntrykk på meg.»

 

Noen av de eldre damene bak bodene kunne ved et raskt blikk virke strenge, andre lattermilde. Noen værbitte, noen livsnytende. Fellesnevneren for alle var at da Deschington gikk opp til de for å høre om han kunne fotografere de, sprakk de alle opp i store smil mens de fniste og forsøkte å kommunisere på en blanding av engelsk og mumlende latvisk. Det var som om de gikk tilbake til å være unge piker. 

 

«Det var rett og slett utrolig morsomt å kunne ta gode bilder samtidig som jeg fikk komme litt nærmere subjektene - noe det ofte er for lite av i denne typen fotografi.»

FINN KUNSTNEREN:
RIGA MARKET BLODFERSK 3.jpg
RIGA MARKET BLODFERSK 4.jpg
RIGA MARKET BLODFERSK 2.jpg
RIGA MARKET BLODFERSK 6.jpg
RIGA MARKET BLODFERSK 7.jpg
RIGA MARKET BLODFERSK 9.jpg
RIGA MARKET BLODFERSK 5.jpg
RIGA MARKET BLODFERSK 8.jpg