DESIGN

ROYAL MUPPET

Av Ellinor Egeberg

Som yngst i en familie på åtte kreative mennesker har Ellinor Egeberg vokst opp med en skaperglede i ulike former. Den fargerike oppveksten og de ulike impulsene gjenspeiles i det hun lager i dag.

Hun er en multikunstner som holder til i Oslo. Egeberg er utdannet som fotograf ved Norsk Fotofagskole og fullførte en bachelor i kles- og kostymedesign ved Kunsthøgskolen i Oslo i år.  Kostymet som er avbildet har fått navnet Royal Muppet. Det er inspirert av Brussel sin overdådige arkitektur med store kupler og gullbelagte detaljer.

«Det er i tillegg noe humoristisk over denne byen med haugevis av julepyntbutikker, diamantbutikker og vafler som jeg fant fascinerende.»

Egeberg vil at kjolen skal utstråle både styrke og ung kvinnelighet.  Kostymene er tenkt til jenter som er selvstendige, smarte og sterke. Hun vil at kvinner skal kunne ha på seg klær som er søte og feminine uten at det skal bli sett på som en svakhet.

«Jeg legger vekt på silhuetter og kontraster i form, farger og materialer. Med det blander jeg maksimalisme med minimalisme - kaos med orden.»

FINN KUNSTNEREN:
5.jpg
Foto: Live Skarbø
6.jpg
Foto: Live Skarbø
Sminke og hår: Lise Erlandsen
Modell: Haddy Ginday
4.jpg
1.jpg

Foto: Kirstina Lang-Ree

Sminke: Lise Erlandsen
Modell: Jannicke Dieset
Foto: Live Skarbø
7.jpg
Foto: Live Skarbø
Sminke og hår: Lise Erlandsen