IMG_7009.JPG

DESIGN

OASM

Av Oasm Studios

OASM studio består av Ole Dalheim, Arman Sellæg, Sindre Moen og Max Svendsen. I 2017 startet de i samme klasse på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Med OASM ønsker de å utforske materialitet, teknikker og arbeidsmetoder på egne premisser.

«Vi har ønsket å utforske forholdet og forståelsen av tingene som bebor arkitekturen rundt oss. Objekter lever i en tett symbiose med arkitektur. Dette var et viktig inngangspunkt for hvorfor vi valgte å jobbe tverrfaglig. Mye tid går inn i å forstå hvordan ting er satt sammen og om teknikker og aspekter kan appliseres til våre idéer.»

 

Variasjon i teknikk og arbeidsmetode har ført til et allsidig spekter av produkter. De produserer blant annet møbler, t-skjorter, plakater og grafikk. Møbler er både funksjonelle og estetiske objekter. Derfor er material, teknikk og dimensjoner viktig. OASM sine møbler er preget av overdimensjonering og er satt sammen av robuste elementer.

Ved møbelproduksjon jobber de i hovedsak med treverk som materiale. Kvaliteten på treverket bestemmes ut ifra om møbelet skal stå ute eller inne, om det skal behandles, materialets farge, struktur, samt størrelse og pris.

Et møbel skal ikke bare se fint ut, det skal også være behagelig å bruke. Derfor er OASM opptatt av å behandle alle overflater godt. Det er viktig at møbelet har riktige dimensjoner og mål fordi det skal være behagelig å være i kontakt med det. For å finne riktige dimensjoner lager OASM skissemodeller, og prøver ut diverse mål før de setter i gang med det faktiske møblet.

«Opplevelsen av det å se noe utvikles fra en idé til et endelig produkt er det som driver oss og som gir oss lysten til å holde på med dette.»

FINN KUNSTNEREN:
IMG_9451.jpg
OASM.jpg
2.jpg
3.jpg
1.jpg
4.jpg
IMG_9394.jpg