OsloMet-StureNGjermundsen-8.jpg

DESIGN

MORPH

Emma Grønning Bergem

Rūta Malinauskaité 

Thorstein Fretheim

Morph er et designprosjekt av tre designere, Emma Grønning Bergem, Rūta Malinauskaité og Thorstein Fretheim, som gikk sammen om prosjektet ved en tilfeldighet. De går alle sitt andre år på Mote og produksjon ved OsloMet. Kolleksjonen går under kategorien athleisure, og er blant annet inspirert av den surrealistiske tiden vi nå lever i. 

 

«Livene våre er nå sentrert rundt hjemmet og nærområdet. Det er ikke like lett å finne balansen mellom aktivitet og inaktivitet, eller å vite hvordan man skal omstille seg mellom de to.»

 

Kolleksjon tillater brukeren være spontan og impulsiv. For å få mest mulig ut av dagene, kreves det kreativitet og tilpasningsdyktighet. Med denne kolleksjonen ønsker designerne å tilrettelegge og oppfordre til nettopp dette gjennom klær.

 

«Klær er viktig for hvordan vi føler oss, og nå er dette spesielt vesentlig. Å gå fra avslapping til trening er som å gjennomgå en transformasjon, fra en tilværelse til en annen. Kolleksjonen er inspirert av sommerfuglens metamorfose. Vi vil gi følelsen av å kunne transformere til det situasjonen krever. Klær er med deg på transformasjonen fra ro til aktivitet og visa versa.»

 

Ved å tilføre noe fra hverandres personlige smak endte utformingen av Morph med å være en positiv og lærerik opplevelse. 

 

«Emma liker å eksperimentere med linjer og sterke farger, Ruta med akvarellmaling og spennende silhuetter og Thorstein med street style. Til slutt ble det til noe unikt, som vi alle ser litt av oss selv i.» 

Foto: Sture Nordhagen Gjermundsen
FINN KUNSTNEREN:
OsloMet-StureNGjermundsen-18.jpg
OsloMet-StureNGjermundsen-2.jpg
OsloMet-StureNGjermundsen.psd pose 1.jpg
OsloMet-StureNGjermundsen-14.jpg
OsloMet-StureNGjermundsen-6.psd spark_.j
OsloMet-StureNGjermundsen-13.psd løpe.jp
OsloMet-StureNGjermundsen-17.jpg