image00001.jpeg

DO YOU KNOW THAT MOHAMED         LOVES YOU?

Mohamed Mohamed

PERFORMANCE

Mohamed Mohamed er en 26 år gammel kunstner bosatt i Oslo. Han studerte tidligere ved teaterskolen Nordic black Xpress og studerer nå ved kunstakademiet på KhiO. Mohamed jobber både med stillbilder og tilstedeværende bilder som jobbes frem perfomativt.

 

«Jeg prøver å gå bort fra det verbale språket med mindre ordene

fremkaller de bildene jeg ønsker å vise frem. Disse bildene tar alltid utgangspunkt i de politiske og sosiale forholdene. Jeg vil snakke om godhet under disse omstendighetene, det er den største mellomfingeren en kan vise mot undertrykkende systemer, og det har vist seg å være bærekraftig i

mange politiske og sosiale kamper. Jeg håper at arbeidene mine er med på å tenne det lyset i enden av tunnelen.»

 

DO YOU KNOW THAT MOHAMED LOVES YOU? er kuratert av Salam og

Bananaz, og er en del av kunstprogrammet #HVIS DU ELSKER MEG, disseminert mellom ulike steder av Gamle byen.

DO YOU KNOW THAT MOHAMED LOVES YOU? er en performance om det usagte og usette. Mohamed har tatt inspirasjon fra den type kjærlighet som kjennes like mye på kroppen som den kjærligheten som leves fult ut.

 

«Dette er en hyllest til dem som skjuler sin sjarm fordi verden ikke tåler deres utstråling. Idealene som aldri blir fullkomne. Om den parallelle virkeligheten som en stor del av verdensbefolkningen befinner seg i. Om de andre, de vi ikke ser, og heller ikke ønsker å høre fra. Og størst av alt løgnen, det som har reddet uttalelige menneskers liv, og dens venn, fantasien som holder oss i livet. Medlemmene til Salam sender meg anonymt de usagte/ usette sine kjærlighetsbrev. Dette er dramaturgien i performancen.

 

Ralph Ellison beskriver det så fint med ord, det jeg bare kan oppnå gjennom en kroppslig og opplevd tilstand: «Du skjønner det, jeg er usynlig simpelthen fordi folk nekter å se meg. (...) Og jeg elsker lys. Du synes kanskje det er underlig at en usynlig mann skulle trenge lys, begjære lys, elske lys. Men det skyldes muligens nettopp det faktumet at jeg er usynlig. Lyset bekrefter min realitet, får min form til å

tre frem.»

 

Drivkraften her er at disse parallelle virkelighetene skal kollidere og klare å skape den kraften de meningsfulle ikke kan motstå. Jeg vil viderefortelle det karakterenMarc Dalens forteller til hans seks år gamle datter France som en godnatthistorie i filmen til Claire Denis, Chocolat fra 1988. Filmen er satt til i kolonitiden.

 

Marc Dalens sier: “When you look at the hills, beyond the houses and beyond the trees, where the earth touches the sky, that’s the horizon. Tomorrow, in the daytime, I will show you something. The closer you get to that line, the farther it moves. If you walk towards it, it moves away. It flees from you. I must also explain this to you. You see the line. You see it, but it doesn’t exist.”

 

Sammen håper jeg at vi kan nå denne beskrevne åpenbaringen i performancen.»

 

Se DO YOU KNOW THAT MOHAMED LOVES YOU? 24. juni kl. 18:00, ved Gamlebyen Sport og Fritid.

Eventet finner du her.

FINN KUNSTNEREN:
image00005.jpeg
image00002.jpeg
Foto: Malin Westermann
image00003.jpeg
image00004.jpeg