THE HANDS BEFORE ME

Foto

Marija Rebekka Kanavin Gutans er en 24 år gammel norsk og latvisk visuell kunstner, født og oppvokst i Norge. Hun har en BFA fra Emily Carr University of Art & Design, Vancouver, Canada. Arbeidet hennes utforsker temaer som identitet, feminitet, familie og historie. Gjennom fotografi reflekterer og visualiserer hun hvordan hun lærer, ser og funderer på fortiden, det moderne øyeblikk og kommende endringer.

The hands before me er skutt på mellomformat og fokuserer på Kanavin Gutans´ familirelasjoner i Latvia.

«Jeg er født i Norge med latviske røtter på begge sider av mitt familietre, men lærte aldri å snakke latvisk og har derfor ikke følt en sterk tilknytning til min latviske identitet. På grunn av denne språkbarrieren ble jeg nødt til å lære å kommunisere gjennom kroppsspråk med mine besteforeldre.»

Det fragmenterte forholdet til familien hennes har fått Kanavin Gutans´ til å føle en lengsel til å vite mer om sin latviske kultur, bakgrunn og hennes familiehistorie.

«Arbeidet er en personlig refleksjon hvor jeg visualiserer mine egne følelser og minner og utforsker en ukjent del av min identitet. Gjennom relasjoner og opplevelser med menneskene, stedene og gjenstandene direkte relatert til mitt slektstre, kontemplerer jeg min tilhørighet og tilknytning til min familie og hvordan dette har påvirket meg.»

TheHandsBeforeMe_04(2).jpg
FINN KUNSTNEREN:
TheHandsBeforeMe_03(2).jpg
TheHandsBeforeMe_02(2).jpg
TheHandsBeforeMe_01.jpg
TheHandsBeforeMe_05(2).jpg
TheHandsBeforeMe_06(2).jpg