OLAV

Foto

Av Malin Westermann

Malin Westermann begynte med foto i 2017, men hadde allerede som barn en stor interesse for fotokunst.

 

«Grunnen til at jeg begynte med foto er noe så klisjé som at min mormor som står meg veldig nær og hun introduserte meg for foto i tidlig alder. Det vekket en umiddelbar interesse. Jeg elsket å sitte med henne og se på de forskjellige menneskene som hun hadde fotografert. Hun fortalte alltid spennende historier om mennesker hun hadde møtt på veien, og dette inspirerte meg i så stor grad at jeg selv ville begynne med foto.»
 

Westermann forteller senere at det som inspirerer henne er det mellommenneskelige. Hun tar i hovedsak portrettfotografier og gjennom dette blir rommet for å skjule minimert.  

 

«Jeg er generelt glad i å skape nye relasjoner til mennesker noe jeg får gjort gjennom fotografien. Det er en viss sårbarhet og nærhet som åpner de menneskene jeg fotograferer, som også er det jeg finner mest inspirerende. Alle har en historie de bærer og gjennom et godt foto kan en klare å formidle akkurat det.» 

Westermann sier at hun lager kunsten basert på et ønske om å formidle motivets historie. Hun ser på hele prosessen som romantisk og sentimental, og har i tillegg et et ønske om at mennesker, uansett hvem de er, skal føle seg sett - og linsen er i dette tilfellet et verktøy som kan oppnå akkurat det. 

 

«Du kan gjennom et godt portrettfoto nærmest føle på hvordan personen er, hvilket humør de er i og hvordan de ønsker å opptre for offentligheten. For meg er det viktig å få frem den unike personligheten til hver enkelt jeg fotograferer. At alle kanskje kan kjenne seg litt igjen i hver enkelt av dem og føle seg mindre alene. Kunsten min er laget for de menneskene som ønsker å stoppe litt opp i hverdagen.»

Olav portrett 4.jpg
FINN KUNSTNEREN:
Olav 2 portrett.jpeg
Olav portrett.jpeg
Olav portrett 5.jpg