KEVIN KURANG

DESIGN

Av Kevin Kurang

Kevin Kurang er interiørarkitekt og møbeldesign-student, men anser seg selv å være en multidisiplinær kunstner.

I et samfunn som dras mer og mer vekk fra naturen, ønsker Kurang å bevisstgjøre folk på hvor møbler og materialer kommer fra. Han ønsker og bringe naturen inn i møblene igjen. Når han da bruker treverk, er det ofte delvis eller helt ubehandlet. Han liker å jobbe på tvers av kunstdisipliner og utforske spennende og annerledes kombinasjons-uttrykk som lakk på gips, gips på tre, metall og tre, gips og metall og keramikk og tre.

«Jeg jobber med mer enn ren funksjon og estetikk. Når jeg lager møbler er det viktig for meg at objektet har noe mer enn at det kan brukes og ser bra ut, jeg ønsker at det skal oppleves som en skulptur eller et kunstverk i like stor grad som et møbel, moderne brukskunst kanskje.»

Observasjon er Kurang sitt viktigste verktøy, prosjektene hans er ofte basert på en eller flere spesifikke observasjoner. Deretter abstraherer han ideen til den grad han føler er nødvendig, før prosessen med utforming starter. En observasjon kan være alt fra en følelse, et fenomen, en hendelse, eller så enkelt som en form eller en farge. Kurang vil at kunsten og designet hans skal kunne tolkes fritt i samtiden. Han jobber intuitivt og lærer av å prøve. Han bruker så mye håndverktøy som mulig for å skape ærlige møbler og objekter.

«Det er kombinasjonen mellom plettfrihet og feil jeg synes er spennende. Det er jo sånn vi mennesker er, ingen er perfekte og alle har mangler og feil, derfor burde møbler også ha det.»

Må et møbel være funksjonellt?

Vi lever i et samfunn hvor vi identifiserer oss med positive former. Kurang tror dette kommer fra en materialisme og en trang til å vite at vi kan vise til noe for å skape ønskelig identitet.

«Dette er en hybrid mellom en klassisk sjenk og en installasjon. Intensjonen med dette prosjektet var å skape en negativ form og et tom-rom, som skaper en større interesse og utforskingslyst enn hva en subtil positiv form ville gjort. Jeg ønsket å skape en slags overnaturlig kraft i en negativ form, og at objektet jeg lagde skulle skulle medføre kontemplasjon hos seerne.»

DEV_5408.jpg
FINN KUNSTNEREN:
Screenshot 2021-01-19 at 17.42.16.png
Screenshot 2021-01-19 at 17.42.09.png
Screenshot 2021-01-19 at 17.42.01.png

Foto: Dev Dhunsi

DSC04390.jpeg

JAMMIN´ BENK

I samarbeid med en venn, Jonathan Santos, jobber Kurang med et prosjekt inspirert av en tid med mye ensomhet og isjolasjon. De bygger en benk som har som hovedmål å sosialisere og gi glede. Benken har inkorporert flere instrumenter som de selv lager. Et armlene som blir som en gitar med strenger, en marimba imellom de to sitteplassene, en gong, og en tromme under benken.

«Ideen kom fra en prat om barndommen der man konstant prøver og finner ut av ting, og oftest spiller det ingen rolle hvem du finner ut av saker med. Som voksen blir man ofte mer stengt til seg selv og sine, med denne benken kan man kommunisere gjennom lyd i stedet for ingen kommunikasjon i det hele tatt.»

DSC04387.jpg
DSC05128.jpg
9803DFC9-1CA6-4944-B0C2-148F04F0DC15_1_1