Milde kjemper

Illustrasjon

Av Iver Lennartson Noem

Iver Lennartson Noem er en 21 år gammel billedkunstner & fotograf fra Gjøvik, som gjennom prosjektet «Milde kjemper» formidler filosoferende motiver av menneskeskikkelser med en akutt forståelse av at de eksisterer.

 

Noem reflekterer rundt kunstverkenes selvstendighet. Hvordan oppfører de arketypiske skikkelsene seg når de blir bevisste sin egen eksistens innenfor lerretets rammer?

Maleriene er sterkt teksturerte, lagvis bygget opp med papircollage, akrylmaling og fettstifter. Underveis i prosessen legges det til maling og collage, før det blir ripet opp og skrapet i – dette blir gjentatt gang på gang, og skaper en dybde som innbyr til nærlesing.

«Det er fascinerende å jobbe med de svære lerretene, og å møte noe som er større enn en selv. Det finnes en akutt humor i uttrykkene og i kroppsspråket til kjempene, fordi de på en eller annen måte vet at de bare eksisterer innenfor rammene. Det gjør situasjonen håpløs. Det er godt å kunne møte litt sånne følelser face to face under trygge omgivelser, før man avslutningsvis må le litt av hvor absurd det egentlig er.»

FINN KUNSTNEREN:
Kjempens_hånd_2020 2mb.jpg
Stigende_mild_kjempe 2mb.jpg
Mild_Kjempe_med_plaster 2mb.jpg
Mild_kjempe_med_vondt_kne 2mb.jpg