DESIGN

BOUQUET

Av Fredrik Lode

BOUQUET/BLODFERSK

Fredrik Lode er en 23 år gammel Oslo-basert klesdesigner fra Sandnes. Han gikk ut av Esmod i 2020 der han tok en bachelor i motedesign.

 

Gjennom kolleksjonen ønsker Lode å gjenspeile følelser rundt familie, oppvekst og utvikling. Kolleksjonen har fått navnet «BOQUET». Man planter frø og opp vokser det blomster.

 

«Siden første gang jeg lette etter stoffer, har jeg vært tiltrukket av blomsterprint og lyse, glade farger. Jeg bestemte meg derfor for å følge instinktet mitt, da jeg valgte stoff til kolleksjonen. Når jeg analyserer videre, ser jeg at det er mye følelser i disse stoffene. De forteller en historie. Dette er min.»

 

Lode ønsker å utfordre norsk herremote ved å bruke stoff og fargesammensetninger man ser lite til. Hos en gjennomsnittlig nordmann er det mørkeblått, grått og svart som ofte går igjen. Dette vil Lode utfordre med lyse og varme farger som gir en positiv stemning.

 

Kolleksjonen er laget til hverdag og fest. Den er laget for å gi kunden tilknytning til et spesielt produkt med spennende stoff og detaljer. Det ligger mye arbeid på innsiden av plaggene, med blant annet kantbånd og fransk søm. Uttrykk, passform og det sømtekniske må være presist, og noe som har påvirket utviklingen av nettopp det er skatekulturen.

 

«Skatekulturen har helt klart påvirket silhuetten og volumet i denne kolleksjonen. Snittet er romslig i både over- og underdel. Det er alltid spennende å gi noe en «ny innpakning» eller en ny vri. Her har jeg for eksempel brukt ganske vanlige lommedetaljer, men utviklet en «erase»-teknikk, der man sletter linjer eller unødvendig sømmer, for å gi lommedetaljen ett nytt utrykk. Den ser kjent ut, men det er fortsatt noe nytt og spennende der når man ser det nært.»

FINN KUNSTNEREN:

Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Lode_SS21-matsstol.jpg
Lode_SS21-mats&Linrygg.jpg
Lode_SS21-Look4_3_4.jpg
Lode_SS21-Look2Front.jpg
Lode_SS21-Look1_back.jpg
Lode_SS21-deanBlomst.jpg
Lode_SS21-LinGardin.jpg
Lode_SS21-lin&dean.Hugo.jpg