DESIGN

ERIKA NILSSON

Av Erika Nilsson

FINN KUNSTNEREN:

Erika Nilsson kommer fra Stockholm og bor i Oslo. Hun studerer sitt siste semester klesdesign ved Kunsthøgskolen i Oslo. 

 

Motefilmen er et tverrfaglig prosjekt i samarbeid med Nilsson og filmstudent Sven Olav Solberg. Utbyttet mellom ulike kulturfelt har vært sentralt i prosjektet da medvirkende i filmen er dansere, musikere og andre studenter sine arbeid ved klesdesign på KhiO.

«Min design inspireres av lek og spontanitet. Lekfullhet for meg handler om å våge seg ut i det ukjente, det oppstår en slags spenning i å ikke vite hva som kommer til å skje. Men gjennom å gå inn i situasjonen med et åpent sinn og ha det gøy, så blir det mye lettere».

 

Med sin nysgjerrighet skaper Nilsson egne materialer gjennom tekstile teknikker som strikking, tekstiltrykk, veving og fletting. Hun tar designvalg med et utrykk som er intuitivt, utforskende og eksperimenterende. 

 

«I mine plagg vil jeg utforske kreativitet. Jeg vil utfordre estetiske uttrykk, det som er rett og feil, og undersøke nye muligheter gjennom kombinasjon av teknikk, farge, print og komposisjon»