ferdig jttofi-1_1.jpg

JUST TRYING TO (OUT)FIT IN

Foto

Av Anna Rogneby

I «Just trying to (out)fit in» formidler Anna Rogneby tema som omhandler det å passe inn. Rogneby er en 19 år gammel fotograf som går på Norsk Fotofagskole i Trondheim.

 

«Vi kler oss ofte likt med de vi omgås med. Dette gjør vi for å gli inn i en mengde, for å ikke bli utstøtt. Behovet for å passe inn er noe som ligger i oss biologisk, men noe som i dag også er sterkt påvirket av samfunnets forventninger og uskrevne regler om å ikke skille seg ut. Vi har det best når vi er en del av fellesskapet, men mister vi vår egen identitet oppi det hele?»

 

Behovet for å passe inn formidler Anna Rogneby gjennom en miks av digitale og analoge fotografier. Hun liker å leke med farger, kontraster, og får frem budskapet sitt gjennom å abstraktere modellene. Ideen til «Just trying to (out)fit in» fikk Rogneby etter at hun tok noen snapshots med moblien av mennesker som var kledd likt og som gikk i ett med omgivelsene.

 

«Mennesker, gjenstander, farger, mønstre og former som går i ett har nå blitt noe jeg instinktivt legger merke til hvor enn jeg er.»

FINN KUNSTNEREN:
ferdig jttofi-2_1.jpg
ferdig jttofi-3_1.jpg
ferdig jttofi-4_1.jpg
ferdig jttofi-5_1.jpg