DESIGN

BERLIN DESIGN

Av André Berlin

Berlin Design er et lampedesignprosjekt som André Berlin startet med i 2019. Underveis i Arkitektstudiet på NTNU dukket interessen for lampedesign opp. Med tilgang på et velutstyrt modellverksted har det blitt tid og mulighet til utvikling av Berlin Design.

Berlin mener at dagslys og lyskilder er en underkommunisert del av arkitekturen og omgivelsene våre. Også hvordan en lampe utformes slik at den kan fungere som et smykke i rommet og gi et godt inntrykk til konteksten rundt.

«Hovedfokuset i mine lampedesign er et enkelt uttrykk og konstruksjonsprinsipp som skaper et unikt og stemningsfullt lysspill. Designprosessen min starter ofte med geometriske former som utgangspunkt og en inspirasjon til et uttrykk i formen som drar det videre. Det kan for eksempel være noe fra dyreverdenen eller et menneskeskapt objekt. For å beholde et rent og enkelt uttrykk så er fokus på detaljer og overganger også viktig.»

Lampene er «ærlige» konstruksjoner da produksjonsmetoden med laserkutting kommer tydelig fram i resultatet. Det å både utnytte potensialet i materialet og verktøyet man bruker for produksjon spiller godt sammen for å skape det enkle uttrykket.

Berlin Design er fortsatt under utvikling og nye design ligger på skissebordet. Både idéer til nye pendellamper og andre prosjekter.

7.png
FINN KUNSTNEREN:
6 ,Diabolo.png
1.png
2.png
IMG_20200815_161552.jpg
13.png
14.png
12.png
15, Custom NO1.png
Laser sorthvitt.png
PSX_20201110_224226.jpg
11, Twisted diamond.png
10.png
9.png
8.png